fbpx
Сьогодні
18:24 25 Сер 2019

Глава МЗС Ірану несподівано прибув на саміт G7

Глава МЗС Ірану Джавад Заріф несподівано прибув до Біарріцу на саміт країн Великої сімки.

Про це повідомляє Associated Press.

Як пише видання, Заріф попрямував прямо до будівлі, де лідери найбільших демократій світу обговорювали, як впоратися з ядерними амбіціями Ірану.

Високопоставлений французький чиновник на умовах анонімності повідомив, що Заріф відразу відправився на зустріч з міністром закордонних справ Франції Жан-Івом Ле Дріаном.

Представник міністерства закордонних справ Ірану Аббас Мусаві заявив, що Заріф вилетів до Біарріцу на запрошення міністра закордонних справ Франції. Йдеться про обговорення умов, при яких можлива деескалація ситуації з іранської проблеми.

Мусаві додав, що під час поїздки до Франції у Заріфа не буде зустрічей або переговорів з американськими офіційними особами.

Приїзд Заріфа стався через два дні після його зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макрона, який в 2019 році є господарем зустрічі Великої сімки.

На початку серпня з'явилася інформація, що Макрон запросив президента Ірану Хасана Рухані на саміт G7 для зустрічі з Дональдом Трампом. Пізніше французький МЗС спростував це повідомлення.

На саміті Великої сімки обговорюватимуть іранське досьє – майбутнє угоди щодо ядерної програми Ірану.

Раніше на саміті G7 вирішили, що повертати РФ в групу зарано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: