fbpx
Сьогодні
12:03 24 Сер 2019

Зеленський сподівається, що скоро Україна святкуватиме День настання миру

Незабаром в Україні може з'явитися нова знакова дата — день, коли в країні настане мир, сподівається президент Володимир Зеленський.

Про це він розповів під час виступу на святкуванні Дня Незалежності України.

Зеленський зазначив, що кожний ранок для нього починається з смс від Генерального штабу Збройних сил України про кількість обстрілів у зоні проведення ООС на Донбасі та втрати серед військовослужбовців.

«Цифри можуть бути різні, але тільки одна робить ранок добрим – це нуль. Обстрілів нуль, втрат нуль. У цей важливий день ми віримо, що в українському календарі скоро з'явиться нова, не менш знакова дата. Конкретне число і місяць в цьому разі не важливі, тому що це буде день, коли настане мир, і мій ранок буде починатися з смс-повідомлення, що за минулу добу в Україні народилася 1000 хлопчиків і 1001 дівчинка. З Днем народження, Україно! Слава Україні!», – сказав глава держави.

Зеленський закликав подякувати українським військовим, які на сході країни захищають Україну і завдяки яким «ми можемо сьогодні бути тут, під яскравим сонцем і чистим блакитним небом».

Глава держави закликав українців бути єдиними, не сваритися через минуле і об'єднатися заради майбутнього, і розраховувати тільки на самих себе.

«Дорогі українці! Ми різні. Але єдині. Повинні бути єдиними, тому що тільки тоді ми сильні. Зрозуміти, що розраховувати повинні тільки на себе. Не сваритися через минуле, а об'єднатися заради майбутнього. Україномовні і російськомовні, незалежно від віку, статі, віросповідання бути єдиним народом. Не на плакатах, не в гаслах, а ось тут, у кожного в серці. Ми повинні рухатися вперед, разом будувати країну, разом робити неможливе і щоранку говорити собі: "Я українець". І я можу все!», – сказав він.

Зеленський підкреслив, що українська земля «неповторна, чарівна, незламна, неймовірна, дивовижна, казкова, чудова, прекрасна».

«Якби не наша батьківщина, людство могло би і не знати про ці слова. Адже всі вони були придумані для того, щоб описати Україну», – зазначив він.

Президент вказав, що за роки незалежності українці зберегли незалежність і свободу.

«І бережемо сьогодні. Хтось – цінною власної волі, а хтось – ціною власного життя», – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: