fbpx
Сьогодні
13:07 24 Сер 2019

Український політв'язень оголосив сухе голодування

Кримськотатарський активіст Білял Аділов оголосив сухе голодування "у зв'язку з жахливими умовами утримання в слідчому ізоляторі". Він є фігурантом сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" із так званої другої сімферопольської групи.

Адвокат Аділова Людмила Тюренкова каже, що активіст тримає голодування з 20 серпня, повідомив журналіст Антон Наумлюк у Facebook.

Фігуранти "справи Хізб ут-Тахрір", які перебувають у ростовському СІЗО № 1, неодноразово зверталися до керівництва ізолятора з вимогою поліпшити умови утримання. В результаті Аділова перевели в іншу камеру з "ще гіршими умовами, з вогкістю, яка призвела до того, що він став задихатися".

"Він намагався привернути увагу конвою, але співробітники СІЗО не відреагували, тоді він порвав дроти в камері, щоб його хоча б вивели з камери, де він не міг дихати, після чого його помістили в карцер на 15 діб", – каже адвокат.

"Навмисно погані умови утримання фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" захист пов'язує з їхньою активною позицією і в рамках утримання, де вони намагаються домогтися поліпшення умов для всіх ув'язнених, і в суді, де вони постійно звертаються з клопотаннями, в тому числі щодо відведення суддів і прокурорів," – написав журналіст.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: