fbpx
Сьогодні
10:46 23 Сер 2019

Вибух під Северодвінськом: в організмі постраждалого знайшли колосальну дозу радіації

Одяг постраждалих

Військовий водолаз, котрий був присутній при вибуху ракети у Северодвінську та помер одним із перших, отримав дозу радіації, що у 1000 разів перевищує смертельну позначку.

Про це повідомляє Newsader із посиланням на власні джерела.

З епікризу відомо, що чоловік отримав травми нижніх кінцівок. По всій видимості, саме ця частина тіла найсильніше постраждала під час вибуху.

"Відповідно до даної виписки, потерпілий отримав всю необхідну допомогу на даному етапі евакуації, тобто він не помер би від травм. Але далі його забрали колеги з військового відомства", – заявив інформатор, додавши, що "аналізи пацієнта в документі надають відомості про різкому запальному процесі".

"Динаміка цих показників, на жаль, знищена", – пояснив він.

За його словами, безпосередньою причиною загибелі пацієнта став несумісний з життям обсяг радіоактивного поглинання. Ці відомості не вказані у виписці: вони стали відомі інформатору від дозиметриста Міноборони, який прибув в медустанову близько о 19:00 – приблизно через дві години після прибуття туди самих пацієнтів. Фахівець зробив необхідні заміри та озвучив наступну інформацію: один з постраждалих отримав дозу в 9 тисяч Грей, інший – 22 тисячі Грей, третій – 30 тисяч Грей. "Він сказав, що доза вище смертельної в 1000 разів", – заявив інформатор із посиланням на дозиметриста.

Інформатор агенства назвав сторінки документа "єдиними доказами" факту перебування радіоактивних пацієнтів в регіональній лікарні. Решта пов'язані з подією медичні записи, за його словами, були вилучені російськими спецслужбами.

Епікриз щодо постраждалого від вибуху у Северодвінську Епікриз щодо постраждалого від вибуху у Северодвінську

"Вони (сторінки епікризу – ред) збереглися випадково і не були знищені "органами". Цю людина отримала найсильніше опромінення з трьох, і вже, по-моєму, померла. Цей документ я надаю для доказу наявності радіаційної загрози населенню під час проведених випробувань в Ненокса, яке заперечується військовими і обласною владою", – йдеться в повідомленні, надісланому виданню.

Нагадаємо, 8 серпня у Росії стався вибух на полігоні під Северодвінськом, через що радіаціний фон довкола підскочив у декілька разів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: