fbpx
Сьогодні
15:42 23 Сер 2019

Укрспортзабезпечення підозрюють у закуплені допінгу для спортсменів

Виступи національних спортивних команд України на міжнародних змаганнях поставлено під загрозу через закупівлю для спортсменів сумнівних препаратів.

Про це заявили у СБУ.

Посадові особи держустанови Управління збірних команд та проведення спортивних заходів (Укрспортзабезпечення) в порушення вимог законодавства закупили у приватного підприємства лікарські засоби і медичні препарати на суму понад 8 млн грн.

Спецслужба заявляє, що закуплена продукція взагалі не належить до лікарських засобів. Частина препаратів, переданих спортсменам під виглядом лікарських медпрепаратів, не пройшла відповідний контроль у Національному антидопінговому центрі.

"Через дії посадових осіб державному бюджету України завдано збитків на більш ніж 8 млн грн і поставлені під загрозу виступи на міжнародних змаганнях національних команд в зв'язку з відсутністю допінг-контролю продукції", — повідомив прес-центр СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Укрспортзабезпечення перебуває у сфері управління Міністерства молоді та спорту України.

Головному лікарю Міністерства молоді і спорту оголошено підозру.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: