fbpx
Сьогодні
Фото 16:12 23 Сер 2019

У Києві показали, як виглядали б профілі Мазепи, Бандери та Петлюри у Facebook

Фото hromadske.ua

Сторінки Івана Мазепи, Симона Петлюри та Степана Бандери у Facebook — Інститут національної пам'яті презентував незвичний фотопроект: стенди акаунтів історичних діячів України.

Про це повідомляє Громадське.

«Три діяча, які стали символами України. Приводом до організації стала низка ювілеїв, які ми відзначаємо в цьому році: 380-ту річницю з дня народження Івана Мазепи, 140-у річницю з дня народження Петлюри і 110-у річницю з дня народження Степана Бандери», — розповів голова Українського інституту національної пам'яті Володимир Вятрович.

виставка

Фото hromadske.ua

Всього представлено 19 стенди. У кожного з діячів історії є інформація про рівень його освіченості, геолокацію пересування, музичні та літературні вподобання, а також світлини родичів. Окремий стенд присвячено російській пропаганді.

«Останній стенд ми проілюстрували обличчям Василя Сліпака. Людини, яка, на мою думку, є новою постаттю в протистоянні російській агресії», — каже Вятрович.

Виставку відвідав двоюрідний брат Василя Сліпака і за сумісництвом Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

виставка

Фото hromadske.ua

«Бути українцем — це небезпечно, бути українцем інколи смертельно, загрозливо. Ми були мазепинцями тому, що боролися за Україну, ми були петлюрівцями тому, що боролися за Україну. Ми стали бандерівцями і є бандерівцями, — тому що боремося за Україну», — зазначив високопосадовець.

Виставка триватиме до середини жовтня, з 14 жовтня її планують провести в інших регіонах країни.

Нагадаємо, що Вятрович може піти з посади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: