fbpx
Сьогодні
17:40 21 Сер 2019

У Зеленського підуть на зустріч власникам "євроблях"

Заступник голови Офісу президента Руслан Рябошапка заявив, що штрафи для власників авто на єврономерах відстрочать ще на три місяці.

Про це він повідомив за підсумками наради у Міністерстві інфраструктури, на якій обговорювалося це питання, передає видання "Лівий берег".

Зокрема, Рябошапка нагадав, що президент Володимир Зеленський вносив до Верховної Ради VIII скликання відповідний законопроект, але депутати його не прийняли. Заступник голови Офісу президента пообіцяв, що цей законопроект буде ухвалений парламентом IX скликання.

"Зараз цей закон є пріоритетним, і в перший же день роботи парламенту він буде прийнятий і штрафні санкції будуть відтерміновані. Протягом строку, на який буде відстрочка, – три місяці, – ми напрацюємо новий законопроект, який врегулює порядок розмитнення автомобілів. Тому що існуюче на сьогодні законодавство є недосконалим і в багатьох випадках його ми просто не можемо реалізувати", – сказав Рябошапка.

Варто відзначити, що формально штрафи за "евробляхи" набувають чинності 22 серпня, але Рябошапка визнав, що у поліції немає доступу до митних баз, тому вони не можуть знати, чи порушив автомобіль терміни в'їзду чи ні. Тобто зупиняти "евробляхи" поліція має право, а штрафувати де-факто не може.

"Є технічні проблеми з обміном інформацією між Національною поліцією та митною службою, відповідно немає механізму, який дозволяв би реалізувати в повній мірі застосування штрафів", – сказав Рябошапка.

Раніше Зеленський закликав Раду продовжити період розмитнення "євроблях".

Нагадаємо, що у "Слузі народу" розповіли, коли призначать нове керівництво "Укроборонпрому".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: