fbpx
Сьогодні
15:42 21 Сер 2019

У "ЄС" відреагували на ініціативу ОП робити виплати викривачам корупціонерів

У "Європейській солідарності" вважають, що ініціатива  про винагороду викривачам корупції на рівні 10% від суми відшкодованих збитків або хабара, може спрацювати, однак якщо погано опрацювати, це може дозволити зросту шахрайства на цьому ґрунті.

Про це заявив Володимир Ар'єв, про що повідомляють у прес-службі партії.

"Правоохоронні можуть очолювати дуже хороші люди, але серед них є люди зі старої системи, яка давно існує. Вона лише останнім часом почала змінюватися, оскільки приходять нові слідчі, прокурори і це є ознакою того, що робота буде виконуватися якісно і найголовніше – чесно",- сказав Ар'єв.

"В США вірогідність того, що це не буде використано, наприклад, одним бізнес-конкурентом проти іншого – низька, у нас вона набагато вище. Тобто, буде необхідно прорахувати в законодавстві інструментарій і захист, в тому числі від фальшивих повідомлень, відвертих підстав, тому що це може перетворитися на певний вид заробітку для шахраїв. Тобто, це має бути серйозна і кропітка робота, а от так кинути нахрапом законопроект, мовляв, давайте швидко приймайте і видавайте нагороду по 10%, це означає, що буде вал шахрайських історій, в тому числі шантажистських на всіх рівнях. Тому така ініціатива може спрацювати за двох умов: юридично грамотно її виписати з захистом від шахрайських і нечесних схем, і друге – оновлення юридичних кіл, які відповідають за розслідування, інакше це перетвориться в черговий інструмент тиску",- додав він.

Нагадаємо, 19 серпня відбулося обговорення механізмів захисту та заохочення викривачів корупції з представниками громадських організацій та міжнародних партнерів України, яке ініціював Роман Рябошапка.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: