fbpx
Сьогодні
23:16 21 Сер 2019

Трамп хоче скасувати отримання громадянства по праву народження в США

Президент США - Дональд Трамп

Президент США Дональд Трамп заявив, що серйозно розглядає питання про скасування практики надання американського громадянства по праву народження.

«Ми дуже серйозно ставимося до громадянства по праву народження, коли у вас з'являється дитина на нашій землі, ви перетинаєте кордон, народжуєте і, вітаю, дитина тепер є громадянином США… Це відверто смішно», – сказав Трамп, передає Reuters.

Боротьба з нелегальними мігрантами з бідних країн є центральним пунктом президентської кампанії Трампа. Безліч радикальних змін міграційних правил, які були прийняті адміністрацією Трампа, широко засуджуються в США, а їхня реалізація блокується судами.

У жовтні 2018 року президент США виступив проти «громадянства по праву народження» , оскільки це приносить мільярдні збитки бюджету країни.

Експерти кажуть, що такий крок буде суперечити Конституції США. 14-та поправка до Конституції, прийнята після громадянської війни, гарантує, що всі, хто «народився або був натуралізований у США, є громадянами США і штату, в якому вони проживають».

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: