fbpx
Сьогодні
20:55 21 Сер 2019

Політв’язень Терновський погано почувається і потребує грошової допомоги

Звільнений представник "Правого сектору" Роман Терновський зараз перебуває в Україні, почувається погано і потребує фінансової допомоги.

Про це заявив Ігор Котелянець, голова Об'єднання родичів політв'язнів Кремля, інформує Громадське радіо.

"Він перебуває зараз в Україні, додому він ще не прибув, тому що завтра очікується, що він буде в Києві, матиме зустріч з представниками органів державної влади для того, щоб обговорити те, що з ним відбувалося у Росії. Наразі почуває себе не дуже добре, він дуже втомлений, вчора вночі його доправляли до українського кордону, при чому його не повідомляли, куди його везуть, він до останнього моменту не знав", — розповів Котелянець.

Об'єднання родичів політв'язнів Кремля проводить збір грошей для звільненого українця.

"Людину тільки звільнили, у нього немає ні грошей, нічого. Ми зараз оголосили збір грошей. На перший час, щоб було за що купити їсти, елементарний одяг", — пояснив представник Об'єднання.

Він також розповів, що Терновський вийшов після завершення терміну, проте відбувся перерахунок строку покарання з урахуванням проведеного у СІЗО до вироку.

"Він вийшов за закінченням строку, йому перераховували строк, він просто закінчився. Друге питання: те, що строк закінчується, це в російських реаліях взагалі не означає, що людину відпустять", — зазначив Котелянець.

Російська влада видала Терновському заборону в'їзду у Росію.

Нагадаємо, що Росія відпустила українського політичного в'язня Романа Терновського, засудженого за участь в забороненій в РФ організації "Правий сектор".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: