fbpx
Сьогодні
13:57 21 Сер 2019

Політв'язень Терновський був звільнений із ув'язнення

Росія відпустила українського політичного в'язня Романа Терновського, засудженого за участь в забороненій в РФ організації "Правий сектор".

Про це повідомляє "Об'єднання родичів політв'язнів Кремля" у Фейсбуці.

"Політв'язня Романа Терновського звільнили у зв'язку з закінченням незаконного строку ув'язнення. Зараз Роман вже в Україні, у жахливому стані прямує додому у Харківську область. Чоловік взагалі не має грошей та будь-яких інших ресурсів", — повідомляють активісти.

У повідомленні просять відгукнутися усіх небайдужих до долі політв'язня.

Довідка

Первомайський райсуд Ростова-на-Дону рік тому засудив Терновського за "участь у діяльності екстремістської організації" до 2 років і 3 місяців колонії загального режиму.

Російське слідство використало як докази відео з YouTube, на яких зокрема показано, що Терновський брав участь в акції за блокаду вантажних машин з РФ в лютому 2016 року. Крім того, у квітні 2016 року в Харкові Терновський разом із однодумцями блокували з'їзд організації "Український вибір". 9 травня 2016 року він, за його словами, брав участь в бійці з представниками МВС України. У червні 2016 року Терновський був одним з демонстрантів, які пройшли Харковом із манекеном Путіна в труні.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: