fbpx
Сьогодні
12:37 21 Сер 2019

Омелян запропонував власний рецепт реформування "Укрзалізниці"

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян прокоментував тезу радника Президента України Олега Усенка про "вбивство та розчленування" "Укрзалізниці".

Свої думки з цього приводу він опублікував у Фейсбуці.

"Укрзалізниця – це 70% вантажних перевезень всієї держави, сотні мільйонів пасажирів щороку, 3-5% ВВП, потенційно найбільша і найкраща державна компанія України, яка може не лише успішно працювати всередині країни, але й бути великим східноєвропейським гравцем", – нагадує міністр та задав відповідне риторичне запитання у відповідь, чи справді Україні варто "вбивати" підприємство.

На думку Омеляна, вирішити проблему тут можна із декількох етапів:

  1. "Позбавлення політичного впливу на діяльність компанії. Швидкі реформи, які дадуть можливість за 6 місяців стабілізувати компанію і системно підійти до всіх видів перевезень. Запуск в тестовому режимі приватної вантажної і пасажирської тяги, запуск виробництва електровозів і пасажирських потягів, інвестиції в інфраструктуру;
  2. Впродовж 2 років підготовка до ІРО (перший публічний продаж акцій, – ред) і вихід на ринки перевезень сусідніх держав;
  3. Через 2-3 роки вихід на ІРО і продаж невеликої частки акцій, бажано не портфельному, а стратегічному інвестору".

"Вбити і розчленувати" – це смерть не лише найбільшої компанії, але й хрест на логістиці всієї держави, викидання на вулицю сотень тисяч людей", – підсумовує Омелян.

Нагадаємо, раніше в ОП заявили, що бажають провести приватизацію "Укрзалізниці".

 

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: