fbpx
Сьогодні
18:00 21 Сер 2019

"Нафтогаз" прокоментував ідею радника Зеленського щодо "вбивства і розчленування" компанії

Розділення Нафтогазу на частини з наступною приватизацією — не найбільш вигідний варіант для держави. Так у НАК Нафтогаз України відреагували на пропозицію Олега Устенка, радника президента Володимира Зеленського, «вбити і розчленувати» державні монополії.

«Вбити і розчленувати нас хотіла ще пані Тимошенко. Потім, правда, передумала. Вбивство і розчленування — це касові збори, але не завжди найбільш вигідний варіант для держави як власника», — повідомив Нафтогаз на Facebook.

У компанії нагадали, що НАК генерує 16% доходів державного бюджету.

«Завдяки нашій роботі ситуація з підготовкою до зими в газі зараз є набагато кращою, ніж у вугіллі. У підземних сховищах сьогодні майже на 3,5 млрд кубометрів більше газу, ніж торік. Ми не просимо собі спеціальних тарифів, ми просимо ринкові умови. А ще Нафтогаз стягує з Газпрому $2,84 млрд, судиться з ним на понад $11 млрд, вимагає у Російської Федерації $5,2 млрд за вкрадені активи в Криму», — додали у Нафтогазі.

Нафтогаз генерує 16% доходів державного бюджету. Завдяки нашій роботі ситуація з підготовкою до зими в газі зараз є…

Posted by Нафтогаз України – Naftogaz on Wednesday, August 21, 2019

«Ми цілком поділяємо ідею, що державні підприємства мають бути приватизовані повністю або частково. Будемо раді обговорити з паном Устенком вигоду для держави від цього та інших варіантів. Нам ближча філософія: Трансформуйся або помри», — заявили у Нафтогазі.

Раніше Олег Устенко, виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера, позаштатний радник президента Володимира Зеленського в ефірі Радіо НВ заявив, що великі держкомпанії, які є монополістами, потрібно розділяти на частини і продавати.

«Ті монстри, які існують, повинні бути вбиті і розчленовані. Я маю на увазі НАК Нафтогаз, Укрзалізницю», — сказав Устенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: