fbpx
Сьогодні
10:54 21 Сер 2019

Експерт розповів про головну проблему "Укрзалізниці"

Член наглядової ради УЗ Крістіан Кун твердить, що в Україні відсутні державні дотації для залізниці, через що і відбувається збитковість підприємства.

Про це він сказав у інтерв'ю для DW.

Він твердить: розкрити корупційні схеми задля здешевлення залізничних квитків та модернізації замало. Проблема ховається в субвенціях із боку держави.

"Досвід інших країн показує, що достатні інвестиції в залізничну інфраструктуру і в підтримку належного рівня пасажирських перевезень неможливі без субвенцій держави. Такий досвід мають майже всі європейські країни. В Україні ситуація інша. Тут немає державних дотацій. Політики очікують, що "Укрзалізниця" триматиме низькі ціни і вкладатиме водночас кошти в оновлення. Ця формула не може спрацювати. Підвищення цін на квитки останніми роками не покривали навіть рівень інфляції. Це різко погіршило становище АТ "Укрзалізниця", – висловлює переконання пан Кун.

Крістіан Кун твердить, що намагання модернізувати залізницю за рахунок пасажирських перевезень є хибним шляхом. Тут же він згадав про те, що в Україні вже є закон, яким держава та місцева влада має компенсувати перевезення пасажирів, однак він не має сили.

"Вже багато років діє закон, згідно з яким держава має компенсувати витрати на пасажирські перевезення, зокрема згідно із законом "Про залізничний транспорт" придбання рухомого складу для перевезень пасажирів та компенсація збитків від перевезення пільгових категорій громадян мають здійснюватися із залученням коштів державного та місцевих бюджетів. Однак цього не відбувається. Доти, доки цього не буде, про модернізацію не може бути й мови", – переконаний член наглядової ради УЗ.

Нагадаємо, у кінці липня "Укрзалізниця" погрожувала зменшенням пасажирських перевезень.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: