fbpx
Сьогодні
20:57 20 Сер 2019

У "Слузі народу" заявили, що Держкіно залишиться окремою інституцією

Державне агентство з питань кіно залишиться як окрема інституція.

Про це новообраний депутат від політичної партії «Слуга народу» і майбутній керівник Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко сказав у інтерв'ю «Детектору медіа».

"Безперечно, залишиться… Я, принаймні, не чув дискусії щодо його недоречності", – сказав він.

При цьому Ткаченко зауважив, що наразі постало питання щодо ключових показників ефективності (KPI) Держкіно.

"Якщо на кіно витрачаються такі серйозні кошти – 0,5 млрд гривень, – то якими KPI при цьому користуються? Як оцінювати ефективність витрат? Чому фільми, наприклад, вартістю 20 млн гривень у прокаті збирають 200 тис. гривень? А інші проєкти, на які держава давала 3–5 млн гривень, заробляють по 30–40 млн гривень? І чому артхаусні фільми можуть коштувати більше 1 млн доларів, хоча відомо, що в усій Європі на них зовсім інші розцінки і саме артхаус покликаний вибудовувати копродукцію, в першу чергу, з нашими європейськими колегами? Ці та інші питання ми багато разів намагалися поставити на порядок денний. Але витрачати кошти безвідповідально було, очевидно, простіше, ніж відповідати на незручні запитання", – зауважив майбутній депутат.

Водночас, відставку Пилипа Іллєнка з посади голови Держкіно Ткаченко назвав вчинком, який "може бути прикладом для інших".

"Мені здається, що його позиція, принаймні, пристойна, тому що багато чиновників до останнього чіпляються за свої робочі місця для витрачання коштів: умовно кажучи, поки не монетизуються – не підуть", – пояснив Ткаченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: