fbpx
Сьогодні
16:42 20 Сер 2019

Комітет з євроінтеграції скоротили до 7 чоловік, - рішення "Слуги народу"

Фото: Голос України

Віце-прем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що партія "Слуга народу" вирішила, що в комітеті Верховної ради з євроінтеграції має бути не більше, ніж сім депутатів – мінімальна кількість, про яку домовилися політичні сили.

Про це вона на своїй сторінці у Facebook.

"Знехтувавши спільним рішенням щодо граничного розміру комітетів, яке було досягнуте на першому засіданні підготовчої групи минулого тижня (від 7 до 31 депутата), керівництво монобільшості вирішило, що, наприклад, в комітеті з євроінтерації має бути не не менше, а НЕ БІЛЬШЕ, ніж сім (!) людей," – наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Водночас, додала вона, в комітеті, що опікуватиметься цифровою трансформацією, має працювати двадцять депутатів.

документ

Слід зазначити, що інші фракції були здатні запропонувати в комітет більшу кількість депутатів, однак його чисельність була встановлена відповідно до кількості, яку змогла представити "Слуга народу" – чотири депутати.

"Така пропозиція СН свідчить про "вагомість" євроінтеграції серед пріоритетів партії, що завтра вже стане правлячою", – наголосила Климпуш-Цинцадзе.

"Нагадаю, євроінтеграція – це не "міжнародні вояжі", не урочисті фото з очільниками ЄС, а, перш за все, довга, копітка і марудна робота у всіх сферах життя країни – від транспорту, митниці та енергетики до захисту авторських прав та зміни трудового законодавства. Саме від профільного комітету залежить, як швидко та наскільки якісно Рада розглядатиме євроінтеграційні законопроекти, на які так чекають українці" – заявила віце-прем'єр.

Нагадаємо, що у "Слузі народу" визначилися із можливим віце-спікером.

Перше засідання Верховної Ради 9 скликання відбудеться 29 серпня

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: