fbpx
Сьогодні
17:35 19 Сер 2019

Україна та Ізраїль вшанували пам'ять загиблих у Бабиному Яру

Президент України Володимир Зеленський та пем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу вшанували пам'ять загиблих у Бабиному Яру.

Про це передає "112 Україна".

Зеленський зазначив, що Україна закликає міжнародну спільноту об'єднати зусилля, щоб не допустити будь-яких проявів антисемітизму та нетерпимості на расовому чи національному ґрунті.

"Україна разом з усім цивілізованим світом демонструє єдність і стоїть на сторожі гуманізму, толерантності, свободи та демократії заради третього "неможливо" – неможливо допустити знову", – заявив Зеленський.

Український президент заявив, що масове вбивство людей у Бабиному Яру можна описати трьома "неможливо": неможливо зрозуміти, забути і пробачити та знову допустити.

"За різними даними, у період нацистської окупації у Бабиному Яру було розстріляно від 70 до 200 тис. людей, і це не просто статистика. Це тисячі причин другого "неможливо". Друге, неможливо забути і це пробачити. Український народ завжди пам'ятатиме про ці злочини проти людства. Ми ніколи не забудемо, до чого призводить ксенофобія та расизм. Сьогодні з відчуттям великої поваги ми низько вклоняємося і бережемо пам'ять про праведників народів світу", – зазначив очільник держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: