fbpx
Сьогодні
22:29 19 Сер 2019

У Зеленського кажуть, що ціну на електроенергію для неприбуткових споживачів можна знизити на 20%

Представник президента України у Кабінеті міністрів Андрій Герус під час брифінгу заявив, що ціну на електроенергію для непобутових споживачів можна знизити на 20%.

Трансляція брифінгу велася на сторінці Офісу президента у Facebook.

За його словами, команда президента розробила проекти рішень, які дозволять зупинити зростання цін на електроенергію.

«Необхідно розглянути три рішення, які сумарно повинні привести до істотного зниження ціни електроенергії для непобутових споживачів», — заявив він.

Герус наголосив на необхідності переглянути постанову уряду про покладання спеціальних обов'язків на «Укргідроенерго» і «Енергоатом» на користь збільшення обов'язків для Укргідроенерго.

«Це дасть можливість знизити тариф «Укргідроенерго» більш ніж у три рази. Зараз це 32 коп. на кВт/год, а очікується 8-9 коп», — зазначив Герус.

Крім того, необхідно врегулювати питання з так званими прайс-кепами, повідомив представник президента України у Кабінеті міністрів. Зокрема, є сенс підняти на близько 10% максимальну нічну ціну, а максимальну денну ціну знизити на 15-20%.

«Якщо ці три заходи прийняти, то може бути близько 20% зниження для кінцевого споживача для всіх споживачів: великих, середніх і малих, бюджетних установ і організацій», — пояснив Герус.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: