fbpx
Сьогодні
22:12 19 Сер 2019

Назване ім’я ймовірного міністра юстиції

Голова Львівської ОДА Маркіян Мальський може очолити Міністерство юстиції.

Про це повідомляє сайт "Голос" з посиланням на джерела в команді президента Володимира Зеленського.

"Вже на початку вересня він (Маркіян Мальський, – ред.) може переїхати в Київ на Рильський провулок, де розташований центральний офіс Мін'юсту. Для того, щоб зрозуміти цю кадрову логіку Офісу президента, варто нагадати про бекграунді Мальського. До свого призначення він очолював облдержадміністрацію західноукраїнську філію скандальної юридичної компанії "Arzinger", яка відома своєю співпрацею з втекли з України "младоолигархом" Сергієм Курченком і найбільшою компанією країни-агресора "Роснефтью", – йдеться в статті.

Журналісти нагадують, що "Arzinger" вже й раніше заводив своїх людей в Мін'юст. Так, при міністра Павла Петренко його заступником з питань виконавчої служби з 2015 по 2018 рік був Сергій Шкляр – співзасновник і багаторічний директор компанії "Arzinger".

"Він відзначився тим, що виконавча служба України під його керівництвом жорстко зажадавши негайного виконання суду щодо вибитих фірмам одіозного екс-секретаря РНБО часів Януковича Андрія Клюєва коштів з так званого "зеленого тарифу", – пише ЗМІ.

"Ймовірне призначення колишнього компаньйона Шкляра Маркіяна Мальського на пост глави Мін'юсту явно націлений на те, щоб продовжити повернення "чесно зароблених" активів втікачем топ-чиновників часів Януковича, які з 2014 року живуть в Росії. Чи варто говорити, що де-факто призначення Мальського влаштує і нинішнього міністра юстиції Павла Петренка? Адже він дуже конструктивно співпрацював зі Шклярем і дивився крізь пальці на неоднозначні дії виконавчої служби з боку цього представника "Арцингера", – зазначають журналісти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: