fbpx
Сьогодні
17:53 19 Сер 2019

Луценко заявив, що "Cлуга народу" хоче повернути диктатуру

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що нова команда планує повернути генпрокурору та заступникам кадрові функції, попри те, що це суперечить базовим ознакам демократії.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

"Це було однією з вимог отримання безвізу, – зазначив він, уточнивши, що позбавлення генпрокурора і його заступників кадрових функцій, передача їх обраній на з'їзді КДПК і раді прокурорів -" базова ознака демократії й незалежності прокурорів ".

Крім того, Луценко наголосив, що це призведе до авторитарної влади генпрокурора.

"Наскільки я чув, нова команда хоче скасувати ці механізми. Я б наполегливо цього не рекомендував", – зауважив Луценко.

Він припустив, що наступник хоче призначати заступників і місцевих прокурорів сам.

"Відбудеться повернення до диктаторських повноважень генпрокурора, який сам може всіх приймати і всіх знімати", – додав він.

Генпрокурору невідомо, хто є автором цієї ідеї.

"Принаймні зараз її озвучують ті, кого журналісти називають "у Зеленського". Питання не в тому, що він призначить поганих. Але це може знову регенерувати принцип: посади он того, або я тебе зніму. А розуміння того, що генпрокурор може будь-кого зняти – це дуже небезпечна історія. Я наполягаю, що європейська практика самоуправління без права генпрокурора і його заступників призначати й знімати підлеглих – це дуже правильний підхід. І це один із запобіжників політичних та бізнесових репресій, які процвітали до введення цього механізму", – уточнив Луценко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: