fbpx
Сьогодні
09:59 19 Сер 2019

Філарет пояснив, чому нелегальної УПЦ КП не було на річниці Хрещення Руси-України

Фото informator.news

Патріарх нелегальної УПЦ КП Філарет стверджує, що духовенство та віряни не були присутні на хресній ході з нагоди річниці Хрещення Руси-України, бо не бажали протистояння.

Про це патріарх розповів у інтерв'ю NewsOnline.

"Ми не йшли, тому що насамперед не хотіли протистояння. Щоб не було на святому місці, Володимирській гірці, протистояння між віруючими Київського патріархату з віруючими і духовенством ПЦУ. Друга причина – нас було мало, і тому ми не хотіли показувати свою слабкість. У нас був хресний хід навколо Володимирського собору з нагоди храмового свята", – стверджує Філарет.

Патріарх стверджує, що український народ бачить, як ПЦУ "підпорядковується грекам", а тому цього року хресна хода була значно менша, якщо порівнювати із ходою УПЦ МП.

"Я думаю, всі звернули увагу, що цього року ПЦУ зібрала не більше 10-15 тисяч віруючих, а в минулому році Київський патріархат зібрав більше 60 тисяч. Бачите, яка різниця? А навпаки, Московський патріархат у цьому році зібрав набагато більше вірян, ніж ПЦУ. Це свідчить про те, що ПЦУ замість того, щоб зростати – зменшується. З цієї церкви виходять, бо бачать неправду, бачать підпорядкованість грекам. І таким віруючим потрібна незалежна церква, якою є УПЦ Київського патріархату", – переконаний Філарет.

Нагадаємо, Мінкульт підтвердило ліквідацію УПЦ КП, а Філарет стверджує, що вони на це не мали права.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: