fbpx
Сьогодні
Фото 15:06 18 Сер 2019

У Києві планують відкрити ресторан, де працюватимуть люди з синдромом Дауна

Фото: Big Hug

У Києві планують відкрити ресторан Big Hug, у якому надаватимуть робочі місця людям з синдромом Дауна, а прибуток ресторану спрямовуватимуть на благодійні проекти.

Ідея створення ресторану Big Hug належить засновниці благодійного фонду психологічної допомоги «Анкор» Іде Антонян. До проєкту Big Hug приєднався старший син благодійниці — Гаруша Антонян. Він вирішив надати власне приміщення для ресторану, а кошти на будівництво й облаштування зібрати краудфандингом.

ресторан Big Hug

Фото: Big Hug

ресторан Big Hug

Фото: Big Hug

До проєкту вже долучилися низка однодумців. Артем Бондар і Микола Гіп з архітектурного бюро Quader Group погодилися безкоштовно розробити проєкт ресторану. Команда маркетингового агентства Flash & Thunder Group взяли участь в розробці стратегії та дослідженні ринку. Ресторатор Дмитро Ходаковський став консультантом і допоміг задумати проєкт так, щоб це був заклад гідного конкурентного рівня зі смачною кухнею і хорошим сервісом. А кавову карту для закладу буде розробляти найкращий бариста України, чемпіон світу з приготування кави у турці — В'ячеслав Бабич.

Для кафе уже створили дизайн інтер'єру. На стінах закладу будуть репродукції епохальних художників, серед яких: Сандро Боттічеллі «Народження Венери», Леонардо да Вінчі «Посмішка Мони Лізи» і «Таємна Вечеря». Але ролі Мони Лізи, апостолів і Богині Венери на стінах закладу дістануться пандам. Так і з'явився талісман закладу — панда Big Hug.

ресторан Big Hug

Фото: Big Hug

ресторан Big Hug

Фото: Big Hug

Компанія з виробництва м'яких іграшок «Фантастик Груп» приєдналася і до проєкту й запропонувала створити плюшеву панду Big Hug. На сьогодні іграшкові панди стали основним інструментом збору коштів на будівництво. Люди можуть придбати ведмедика за 300 гривень для себе або вихованця дитячого будинку, а виручені кошти від продажу йдуть на будівництво закладу. Для того, щоб почати будівництво потрібно зібрати 50 000 євро. На ці кошти буде побудована перша частина закладу — кафе. Станом на 2 липня до початку будівництва закладу потрібно було продати 4609 панд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: