fbpx
Сьогодні
09:08 17 Сер 2019

У Росії звільнили українського політв’язня Володимира Присича

Після трьох років незаконного російського ув'язнення політв'язень Володимир Присач повернувся до України. Його 15 серпня звільнили з колонії в Кабардино-Балкарії.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Кримську правозахисну групу.

Зараз бранець Кремля вже вдома, на Харківщині. Почуває себе задовільно, проте йому необхідно пройти лікування та реабілітацію.

"Володимир Присич і його рідні вдячні українським правозахисникам, представникам української влади, особливо Консульської служби МЗС України, Василю Кириличу і Тарасу Малишевському за допомогу в поверненні політв'язня додому після закінчення терміну незаконного покарання", – йдеться у повідомленні.

Також Присич подякував усім, хто його підтримував, хто писав листи в колонію.

Нагадаємо, що Володимир був одним із фігуратів так званої "справи українських диверсантів". Його катувати струмом, щоб українець зізнався у шпигунстві на камеру. Пізніше російські силовики знайшли в його машині наркотики, які, за словами політв'язня, самі ж підкинули. Після того, як наркотики знайшли, слідчий сам заповнив протокол зі свідченнями і змусив Присича підписати його, щоб уникнути серйознішого звинувачення в шпигунстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: