fbpx
Сьогодні
14:22 17 Сер 2019

Справа Гримчака: відбулося нове засідання суду, в ухвалі знову помилки

Деснянський суд Чернігова вирішив виправити помилки в ухвалі про взяття під варту заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій України Юрія Гримчака, однак натомість допустив інші помилки у новій ухвалі.

Про це заявила адвокат Гримчака Тетяна Матяш, пише Громадське.

"По-перше, мабуть, треба подавати знову клопотання про виправлення помилки вже в ухвалі про розгляд клопотання про виправлення помилки. Моє прізвище Матяш, а не Мятяш. Крім того, не названо порядок набрання чинності цієї ухвали. Суддя цього не вказала, це є підставою для подання скарги у відповідні органи", – сказала адвокатка.

Матяш повідомила, що подаватиме апеляційні скарги на усі рішення судді, скаргу до Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, Гримчака та його помічника Ігоря Овдієнка затримали за підозрою у вимаганні 1,1 млн доларів хабара. За версією слідства, чоловіки попалися "на гарячому" під час одержання частини коштів у розмірі 480 тис. доларів.

Суд у Чернігові ухвалив взяти під варту на 2 місяці підозрюваного у шахрайстві заступника голови МінТОТ Юрія Гримчака, однак помилився з його ім'ям. Замість "Юрія Миколайовича Грмчака" суддя оголосила про арешт "Юрія Михайловича Гримчака".

Раніше Гримчак розповів про затримання та заявив, що відмовлявся від значно більших сум хабарів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: