fbpx
Сьогодні
13:55 17 Сер 2019

Портнов подав ще один позов проти Порошенка і телеканалу "Прямий"

Колишній заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов подав позов про захист честі, гідності та ділової репутації проти п'ятого президента України Петра Порошенка, його політичної сили «Європейська солідарність» і телеканалу «Прямий».

Про це йдеться в позовній заяві від 15 серпня, передає Громадське.

У позові, поданому до Печерського районного суду Києва, Портнов вимагає визнати недостовірною та такою, що порушує його особисті немайнові права заяву Петра Порошенка, оприлюднену 12 серпня 2019 року на сайтах Прямого каналу і партії «Європейська солідарність».

Мова про публікацію під назвою «Петро Порошенко: Портнов передав матеріали «справи моряків» Росії», у якій зазначалося, що матеріали кримінального провадження щодо незаконно захоплених Російською Федерацією українських моряків у Керченській протоці Державне бюро розслідувань нібито передало Андрію Портнову, який потім передав цю інформацію Росії, «а конкретно постійному представнику РФ в ООН Василю Небензю».

Позивач стверджує, що ця інформація не відповідає дійсності, у зв'язку з чим вимагає зобов'язати партію «Європейська солідарність», Петра Порошенка і телеканал «Прямий» спростувати відповідну інформацію протягом п'яти календарних днів із дня набрання рішенням у даній справі законної сили, шляхом розміщення на своїх сайтах «вступної та резолютивної частини рішення суду в цій справі під заголовком «Спростування»».

Також ексзаступник голови АП Януковича хоче стягнути з відповідачів понесені ним судові витрати.

На сайтах телеканалу «Прямий» та «Європейської солідарності» за посиланнями, які наведені в позові, цього матеріалу немає, проте публікація на сайті «Прямого» зберіглася у кеші Google.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: