fbpx
Сьогодні
12:25 17 Сер 2019

Поліція назвала три версії пожежі в Одесі, серед них - намагання приховати факт вбивства

Фото UA: ОДЕСА

Поліція розглядає три основні версії пожежі в одеському готелі «Токіо Стар».

Про це повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Одеській області Олег Бех на брифінгу в Одесі, передає Громадське.

«Перша версія — інсценування пожежі з метою приховування вбивства, друга — порушення правил пожежної безпеки, третя — необережне використання вогню постояльцями готелю», — зазначив Бех.

За його словами, наразі правоохоронці більше схиляються до другої версії. Він додав, що, за даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, пожежа, найімовірніше, розпочалася зі щитової біля пральні.

«Про займання в ДСНС повідомив охоронець о 01.34, але, як встановили слідчі, пожежа почалася раніше. Коли на місце прибули рятувальники, вже горів другий поверх і дах на площі 200 квадратних метрів, відтак вогонь поширився на 1000 квадратних метрів», — додав начальник поліції Області.

пожежа одеса Токіо Стар

Фото UA: ОДЕСА

Нагадаємо, у ніч на 17 серпня в Одесі сталася пожежа в готелі «Токіо Стар», унаслідок якої загинули 8 людей.

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом пожежі. Дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Усього під час пожежі в готелі перебували близько 200 людей. Доки вирішують питання про подальше перебування частини з них, неподалік від згорілого готелю створили тимчасові пункти з автобусів, виділених Нацполіцією та міськрадою. Там постраждалим надають домедичну допомогу, а також допомогу психологів та волонтерів. Крім того, кілька десятків врятованих людей ще з ночі прихистив у себе вдома одесит, який став випадковим свідком пожежі та кинувся допомагати рятувальникам та поліцейським.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв особисто простежити, щоб власник будівлі готелю, де сталася пожежа, та безпосередні її винуватці понесли покарання

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: