fbpx
Сьогодні
14:07 17 Сер 2019

Гройсман доручив почати масштабні перевірки готелів і санаторіїв після трагедії в Одесі

Фото Reuters

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив провести негайні перевірки місць відпочинку людей – насамперед готелів і санаторіїв через пожежу, що сталася сьогодні, 17 серпня, в одному з готелів Одеси. Унаслідок пожежі загинули 8 осіб

Про це повідомляє прес-служба Кабміна.

"Доручаю негайно розпочати масштабні перевірки місць відпочинку людей – передусім готелів і санаторіїв. Власники та керівники таких об`єктів мають нести повну відповідальність за безпеку людей", – наголосив прем'єр.

Він також висловив співчуття рідним загиблих і подякував рятувальникам за злагоджені дії та швидке гасіння пожежі.

"Жахлива трагедія. Мої співчуття рідним загиблих. Дякую рятувальникам, які самовіддано боролись з вогнем і все ж врятували з пастки людей", – зазначив прем'єр-міністр.

На його думку, винні у загибелі людей мають понести суворе покарання.

Нагадаємо, у ніч на 17 серпня в Одесі сталася пожежа в готелі «Токіо Стар», унаслідок якої загинули 8 людей.

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом пожежі. Дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Усього під час пожежі в готелі перебували близько 200 людей. Доки вирішують питання про подальше перебування частини з них, неподалік від згорілого готелю створили тимчасові пункти з автобусів, виділених Нацполіцією та міськрадою. Там постраждалим надають домедичну допомогу, а також допомогу психологів та волонтерів. Крім того, кілька десятків врятованих людей ще з ночі прихистив у себе вдома одесит, який став випадковим свідком пожежі та кинувся допомагати рятувальникам та поліцейським.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв особисто простежити, щоб власник будівлі готелю, де сталася пожежа, та безпосередні її винуватці понесли покарання.

Поліція назвала три версії пожежі в Одесі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: