fbpx
Сьогодні
13:52 16 Сер 2019

Заяву Трампа про купівлю Гренландії у Данії сприйняли за жарт

Данські політики з різних флангів політичного спектру вважають, що президент США Дональд Трамп повинен забути про ідею купівлі найбільшого у світі острова Гренландія у Данії.

Реакції політиків зібрала данська газета Ekstra Bladet, повідомляє УП.

Колишній прем'єр-міністр Данії Ларс Льокке Расмуссен вирішив навіть не сприймати всерйоз ідею купівлі Трампом Гренландії.

"Це певно першоквітневий жарт… але він геть не по сезону!" – заявив політик.

Його колега з Лівої партії, депутат Майкл Ааструп наголосив: "Гренландія не продається! Часи, коли легко можна було купити землю і людей, щасливо минули".

Речник Данської народної партії Гренландії Сорен Есперсен висловився про ймовірні наміри американського президента ще жорсткіше.

"Якщо це правда, і він справді над цим працює, то це явний доказ того, що він з'їхав з глузду. Маю сказати, як є: ідея продажу Данією 50 тисяч громадян Сполученим Штатам є абсолютним божевіллям", – сказав він.

"Якщо він справді вважає, що можна придбати цілу країну і цілий народ, це багато говорить про Трампа. Гренландія – це гренландці, і це не ХІХ століття. Не продається" – заявила депутат і лідер Червоно-зеленого альянсу Данії Пернілл Скіпер.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп неодноразово запитував свої помічників про можливість покупки Гренландії, яка є автономною частиною Данії.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: