fbpx
Сьогодні
12:15 16 Сер 2019

У Росгвардії шукають снайпера на мітинги

На популярному сайті пошуку роботи Headhunter з'явилася вакансія "Поліцейський (снайпер) ОМОН" до Головного управління Росгвардіі по Москві.

Незвичну вакансію виявили "Відкриті медіа".

У графі "обов'язки" снайперів вказані "охорона громадського порядку, забезпечення громадської безпеки під час проведення спортивних, політичних, культурно-масових заходів".

В оголошенні прописані умови: "повний робочий день роз'їзного характеру". Пропонована зарплата – від 40 000 до 60 000 рублів до сплати податку. Однак дохід може бути і вище завдяки преміям. Досвід роботи за профілем не потрібно, зазначено в описі вакансії.

Знімок екрану із вакансією від Росгварії

Офіційний представник Росгвардіі Валерій Грібакін заявив, що його відомство оголошень про наймання снайперів, які повинні працювати на мітингах і масових заходах, що не розміщувало.

"Це фейк, як і багато інших речей, які з'являються в останні дні в інтернеті. Я не виключаю, що це провокація", – сказав він.

За словами Грібакіна, Росгвардія використовує снайперів тільки на спецопераціях по затриманню особливо небезпечних злочинців. "У будь-якому випадку, якщо потрібні співробітники такої спеціальності, то вони приймаються на роботу для проведення спеціальних заходів, пов'язаних із затриманням особливо небезпечних злочинців, з ліквідацією груп терористичної спрямованості, але ні в якому разі не для охорони порядку під час проведення масових заходів", – розповів офіційний представник Росгвардії.

Оголошення про найм снайперів було опубліковано на Headhunder 14 серпня з аккаунта "ОМОН Головного управління Росгвардіі по м Москві". Цей обліковий запис активізувався на сайті в розпал московських протестів: починаючи з 28 липня 2019 року він розмістив 717 вакансій.

Представник сервісу Headhunter підтвердив, що цей аккаунт дійсно зареєструвала Росгвардія. "Підтвердження було здійснено за погодженням з представником організації по міському телефону (495) 942-94-32. Цей номер належить ОМОН Головного управління Росгвардіі по Москві". За словами офіційного представника Headhunter, цей аккаунт був створений на hh.ru в 2017 році.

Нагадаємо, 10 серпня у Москві відбулася повторна акція протесту за вільні вибори.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: