fbpx
Сьогодні
11:19 16 Сер 2019

Посол Австрії Герміне Поппеллер завершує свою місію: "Україна має надзвичайний потенціал"

Надзвичайний та Повноважний Посол Австрії Герміне Поппеллер наприкінці серпня завершує свою чотирирічну місію в Україні. Незабаром вона представлятиме Австрійську Республіку в Греції.

Про це Рубрику повідомило Посольство Австрії у Києві.

«Я вдячна Україні за ці чотири роки. Радію, що нам вдалося посилити та розвинути тісні двосторонні відносини Києва та Відня. Я побувала в різних куточках країни, від селищ Буковини і Карпат до містечок та поселень уздовж контактної лінії на Донбасі – і скрізь українці мене вражали своєю гостинністю, працелюбністю та оптимізмом попри непросту ситуацію в країні», – зазначила пані Посол.

Серед ключових здобутків своєї каденції Посол Поппеллер назвала зокрема активну співпрацю з австрійським бізнесом в Україні, роботу під час головування Австрії у ОБСЄ в 2017 році, залученість Відня до діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, а також угоду про культурне співробітництво Австрії та України. Завдяки ній цьогоріч в обох країнах відбувається Двосторонній рік культури, у рамках якого українці та австрійці мають змогу розкрити спільний творчий потенціал і таким чином більше дізнатися один про одного.

Дипломат до того ж опублікувала відео на Facebook, в якому підбила підсумки своєї місії в Україні і перелічила найважливіші спогади і враження, які залишилися в неї від країни. «Особисто переконалася в тому, що Україну не можна сприймати лише через призму конфлікту на Донбасі. Це неймовірно творча країна з великим потенціалом і прекрасними людьми. Сподіваюся, подальша співпраця України та Австрії допоможе розкрити цей потенціал ще більше», – додала Посол Поппеллер.

Вона також повідомила про прибуття незабаром до України свого наступника, Посла Ґернота Пфандлера, який дотепер представляв Австрію в Косові. «Посол Пфандлер – досвідчений дипломат та прихильник ідеї єдиної Європи. Переконана, що в його особі Україна знайде собі нового друга та однодумця».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: