fbpx
Сьогодні
11:20 16 Сер 2019

Кірсанова зустріли на волі помідорами та "зеленкою"

Валерій Кірсанов, який коригував обстріл Маріуполя терористами у 2015 році, вийшов на волю 15 серпня.

Про це повідомляє маріупольський портал 0629

У червні 2019 року Приморський суд міста визнав його винним у сприянні вчиненню терористичного акту та незаконному зберіганні зброї та призначив 9 років позбавлення волі.

Маріупольські активісти знали про звільнення посібника терористів та зустріли його на виході з місцевого СІЗО, що знаходиться у селищі Каменськ. Вони вимагали в чоловіка покаятися, закидали його помідорами і облили томатним соком.

Кірсанов хотів сісти в таксі, але активісти не дали йому це зробити. Вони супроводжувати його, вигукуючи: "Вбивця!", "Як тобі спиться?", "Чи не хочеш покаятися?", " Як ти будеш далі жити?". На це Кірсанов відповів, що збирається жити в Маріуполі і запевнив, що згідно вироку його не визнали винним у коригуванні обстрілу мікрорайону "Східний" у січні 2015 року.

Пізніше на місце під'їхали представники "Національного корпусу", які облили чоловіка зеленкою. Кірсанов звернувся по допомогу до поліції. Разом із дружиною він дійшов до зупинки громадського транспорту та поїхав до Маріуполя.


Довідка

Житель Маріуполя Валерій Кірсанов з позивним "Даішник" працював на бойовиків та повідомляв їм по телефону відомості про розміщення бійців і техніки ЗСУ. Ця інформація в подальшому була використана для нанесення артилерійських ударів по позиціях і блокпостах українських військових. Затримати коригувальника вдалося співробітникам СБУ 24 січня 2015 року. У цей день під вогонь "Градів" бойовиків потрапив маріупольський мікрорайон "Східний". Цей обстріл забрав життя 30 маріупольців і ще 117 осіб отримали різні поранення.

Під час обшуку у Кірсанова були знайдені набої, револьвер і граната, які він зберігав у себе вдома.

В ході суду чоловік вину свою не визнавав і говорив, що передавав ті дані, які можна без проблем знайти в Інтернеті.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: