ФСБ здійснюють незаконні арешти українських рибалок, – СБУ

Співробітники ФСБ РФ незаконно затримують громадян України, які на законних підставах рибалять в акваторії Азовського моря.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Російська спецслужба незаконно затримує українських громадян, а потім через погрози і шантаж домагається неправдивих свідчень про нібито браконьєрський вилов риби. Зокрема у 2018 році представники берегової охорони ФСБ РФ незаконно затримали двох українців, які на риболовецькому човні перебували в акваторії Азовського моря неподалік Бердянська", – наголошують у службі.

У СБУ нагадали всі деталі інциденту 2018 року. Тоді берегова охорона ФСБ РФ незаконно затримала двох українців, які на риболовецькому човні перебували в морі неподалік Бердянська.

Українців примусово доставили до російського міста Єйськ, допитали без адвокатів та вимагали підписати неправдиві свідчення про браконьєрський вилов риби забороненими знаряддями лову.

Коли рибалки відмовились, російські спецслужбісти вдалися до погроз, що інкримінують їм диверсійну і шпигунську діяльність проти РФ, за яку загрожує до 20 років в'язниці.

Українцям відверто заявляли, що під час повторного огляду судна, "знайдуть" зброю, вибухівку, наркотики тощо.

Через це рибалки були змушені дати неправдиві свідчення. Стосовно них розпочали кримінальну справу за незаконний рибний промисел.

Українці перебували у різних місцях позбавлення волі на території РФ. Після звільнення на них наклали штраф і конфіскували в дохід країни-агресора катер та інше особисте майно.

"Така діяльність російських спецслужб є порушенням міжнародного права і має системний характер. Вона супроводжується інформаційними кампаніями у ЗМІ РФ, які повинні підірвати імідж України перед міжнародною спільнотою як держави, що шкодить екологічній фауні Азовського моря", – акцентують в СБУ.

Раніше Держгідрографія виступила з ініціативою створити морський режимний район навколо окупованого Криму, щоб заборонити захід суден в усі порти півострова.

 

Свіжі дописи

  • Новини

G7 у червні має ухвалити рішення щодо російських активів: міністр юстиції розповів про можливі сценарії

Дискусії щодо використання заморожених активів РФ для допомоги Україні досі тривають. Колективне рішення буде озвучене… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Київська дитяча залізниця відкрила літній сезон подорожей

Київська дитяча залізниця відкрила літній сезон-2024. З цієї нагоди для відвідувачів влаштували концерт, інтерактивні розваги та майстер-класи.… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Зеленський: Україні потрібно щонайменше 7 систем Patriot

Україні потрібно щонайменше сім систем ППО "Patriot" для захисту неба від російських атак. При цьому у… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

На Міжнародному книжковому ярмарку в Буенос-Айресі відкрили український національний стенд

Відбулося офіційне відкриття Українського національного стенда у рамках 48-го Міжнародного книжкового ярмарку в Буенос-Айресі. Як… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

У Хмельницькому учасники благодійного забігу зібрали 450 тисяч гривень на РЕБ для прикордонників

У Хмельницькому відбувся благодійний забіг “Сталевий кордон 2.0” на підтримку бойових підрозділів прикордонників. У межах… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Шмигаль оглянув хід будівництва захисту енергооб’єктів Волинської та Львівської областей

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей оглянув хід будівництва другого… Читати більше

Saturday April 27th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.