fbpx
Сьогодні
10:24 16 Сер 2019

10 електробусів будуть курсувати вулицями Запоріжжя найближчим часом

У Запоріжжі на двох автобусних маршрутах – No18 і 39 – планують запустити 10 електробусів замість застарілих автобусів з дизельними двигунами.

Обласний центр закупить екологічно чистий транспорт частково за кошти Кіотського протоколу, передає Індустріалка.

"Розробляючи проект, ми брали до уваги не тільки географічні показники (спуски та підйоми), а й температурні показники, в яких працює наш транспорт, – пояснює перший заступник міського голови Запоріжжя Сергій Мешок. – Ми порахували, що електробуси долатимуть більш ніж 300 км на день".

На додачу, планується придбання 4 зарядних пристроїв для повільної зарядки(6-8 годин), які будуть встановлені у тролейбусних парках для повної зарядки, та двох – для швидкісної зарядки, які облаштують на кінцевих зупинках. Зокрема, потужність станцій швидкої зарядки дозволить здійснювати підзарядку акумуляторних батарей за 9 хвилин.

Передбачається, що 7 електробусів курсуватимуть на маршруті, що проходить через центр міста, зокрема: маршрут No18 – "Бородінський мкрн-4-й Південний мкрн", а три – на маршруті No38 – "БК ЗАлК – аптека (вул. Рубана)".

Електробуси вийдуть на маршрути після проведення всіх тендерних процедур, зауважив Сергій Мешок. "117 млн надійдуть в рамках Кіотського протоколу, а 90 млн грн виділимо з міського бюджету, – пояснює він. – При цьому власником транспорту буде місто".

Введення в експлуатацію нових електробусів заплановано на 2020 рік.

Нові електробуси допоможуть не тільки "розвантажити" транспортний рух у місті, а й знизять екологічне навантаження.

Нагадаємо, китайська компанія Skywell запустить в Україні виробництво своїх електричних автобусів.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: