fbpx
Сьогодні
16:22 15 Сер 2019

Гримчака затримали у справі замаху на Чорновол

Юрій Гримчак

Заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака затримали у кримінальному провадженні, яке стосується нападу 5-річної давнини на депутатку Тетяну Чорновол.

Про це повідомляє УП.

"Є кримінальне провадження, воно було за статтею 115, тобто замах на вбивство. І так справа була до 2019 року. У 2019 році наші талановиті слідчі ГПУ чи хтось бере – і в межах цієї справи додає епізод для того, щоб просто отримати дозвіл на НСРД", – повідомляє адвокат Тетяна Матяш.

За словами адвоката, назва справи – називається "замах на Тетяну Чорновол, а також умисні дії посадових осіб МінТОТ, направлені на заволодіння чужими грошовим коштами, шляхом введення в оману або зловживання довірою".

Як встановили журналісти УП, документ із ухваленням суду на обшук помешкання Гримчака має номер кримінального провадження. Він збігається із номером управління спецрозслідувань Генпрокуратури, котре дійсно розслідує замах на вбивство Тетяни Чорновол.

Джерело УП у Генпрокуратурі підтвердило, що Гримчак фігурує у провадженні щодо Тетяни Чорновол. Нібито під час розслідування нападу правоохоронці отримали інформацію про новий злочин.

За словами адвоката Матяш, підозра для Гримчака має бути оприлюднена найближчим часом.

Раніше повідомлялося, що детективи Національного антикорупційного бюро спільно з представниками управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури та Служби безпеки України затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака та його помічника на хабарі в 480 тисяч доларів.

Тука заперечує, що затримання Гримчака пов'язане з його роботою у міністерстві.

Пізніше Луценко підтвердив інформацію про те, за що було затримано Гримчака.

Сама дружина Гримчака переконана, що проти її чоловіка намагаються сфабрикувати справу за політичними мотивами.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: