fbpx
Сьогодні
15:57 14 Сер 2019

Суд поновив люстрованого заступника Генпрокурора

Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді першого заступника Генерального прокурора Миколу Голомшу.

Таку інформацію оприлюднила прес-служба ОАСК.

На думку суду, при проведенні люстрації, вина Голомші не була доведена, а ГПУ як відповідач не надала суду доказів того, що Голомша своїми діями сприяв узурпації влади президентом Віктором Януковичем, чи має стосунок до підриву основ нацбезпеки і оборони або порушення прав і свобод.

Голомшу звільнили за законом України "Про очищення влади". ОАСК пише, що у кожному випадку люстрації має бути дотриманий "індивідуальний характер", а вина працівника має бути доведена в кожному конкретному випадку.

Суд мотивував рішення тим, що Голомша займав у ГПУ не політичну посаду, і не доведено і правомірності застосування щодо нього процедур, передбачених законом про люстрацію.

"Суд вважає, що позивач не може бути притягнутий до відповідальності лише в силу одного факту зайняття ним посади, що не визнавалося правопорушенням на час її зайняття позивачем", – такий висновок подає ОАСК.

Довідка

Голомша був першим заступником генпрокурора Віталія Яреми (з 27 лютого 2014 року до 23 жовтня того ж року).

Розгляд справи тривав з листопада 2014 року. У квітні 2015 року суд зупинив провадження у справі до вирішення Конституційним судом справи щодо конституційності окремих положень закону "Про очищення влади".

Раніше ГПУ порушила справу проти депутата-"опоблоківця" про підкуп виборців.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: