fbpx
Сьогодні
16:01 14 Сер 2019

Суд поновив люстрованого посадовця ГПУ

Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді першого заступника Генерального прокурора Миколу Голомшу, якого звільнили за законом про люстрацію.

Про це передає прес-служба ОАСК.

"Розглянувши адміністративну  справу за позовом Миколи Голомши до Генпрокуратури, ухвалив – визнати протиправним та скасувати наказ ГПУ про його звільнення з посади першого заступника Генерального прокурора і ухвалив поновити Голомшу на посаді. Суд вважає, що позивач не може бути притягнутий до відповідальності лише в силу одного факту зайняття ним посади, що не визнавалося правопорушенням на час її зайняття позивачем", – йдеться у повідомленні.

На думку суду, при проведенні люстрації, вина Голомші не була доведена, а ГПУ як відповідач не надала суду доказів того, що Голомша своїми діями сприяв узурпації влади президентом Віктором Януковичем, чи має стосунок до підриву основ нацбезпеки і оборони або порушення прав і свобод.

Голомшу звільнили за законом України "Про очищення влади". ОАСК пише, що у кожному випадку люстрації має бути дотриманий "індивідуальний характер", а вина працівника має бути доведена в кожному конкретному випадку.

Суд мотивував рішення тим, що Голомша займав у ГПУ не політичну посаду,  і не доведено і правомірності застосування щодо нього процедур, передбачених законом про люстрацію.

ОАСК дійшов висновку "про недоведеність правомірності прийняття оскаржуваного рішення з підстав, у ньому зазначених, що є достатньою і самостійною підставою для скасування рішення про звільнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: