fbpx
Сьогодні
22:32 14 Сер 2019

Скандальний суд Києва поновив Голомшу на посаді, якої юридично не існує, - ЗМІ

Окружний адмінсуд Києва повернув Миколі Голомші посаду "першого заступника Генерального прокурора з 2014 року", хоча на той час, на момент звільнення чиновника, такої посади не існувало.

Про це розповів співрозмовник "Української правди" в Генпрокуратурі.

"Визнати протиправним та скасувати наказ Генеральної прокуратури України від 23.10.2014 про звільнення Голомши Миколи Ярославовича з посади першого заступника Генерального прокурора України. Поновити на посаді першого заступника Генерального прокурора з 24 жовтня 2014 року", – йдеться у рішенні суду.

24 жовтня 2014 року генпрокурор України Віталій Ярема звільнив Голомшу з посади першого заступника генерального прокурора України.

У червні 2014 року генпрокурор України Віталій Ярема ліквідував посаду першого заступника генпрокурора і натомість розширив назву до "першого заступника генпрокурора – начальника Головного управління".

Голомша до 24 жовтня 2014 року, дня його звільнення, залишався першим замом поза штатом.

Як повідомив співрозмовник у ГПУ, у 2016 році Верховна Рада внесла зміни до Конституції. Генеральну прокуратуру України віднесли до судової гілки влади і перейменували на "Генеральну прокуратуру" без "України". Відповідно з назв посад керівників і заступників у прокуратурі теж прибрали "Україну".

Тому, за словами джерела "Української правди", посади, з якої звільнили Голомшу і на якій поновили рішенням суду 14 серпня, юридично не існує.

Нагадаємо, що 14 серпня ОАСК поновив на посаді Миколу Голомшу, якого звільнили за законом про люстрацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: