fbpx
Сьогодні
11:42 14 Сер 2019

На Закарпатті назріває екологічна катастрофа

Наразі значна територія області перебуває під стихійними смітниками. У гірських районах це перетворюється на справжню екологічну катастрофу.

Про це повідомляє ІП "Новини Закарпаття".

Через відсутність полігонів для вивезення відходів, сміття викидають до річок, вивозять за межі населених пунктів. А діючі полігони або вже вичерпали свій ресурс, або ж їхній потенціал добігає завершення. Переважна більшість полігонів для утилізації ТПВ, не відповідає екологічним та санітарним нормам, спосіб захоронення відходів не витримує жодної критики.

У ряді районів Закарпатської області підприємства, що займаються вивезенням сміття, відмовляються вивозити з населених пунктів відходи через переповненість сміттєзвалищ.

На Закарпатті, попри багаторічні заяви, досі не збудовано жодного сміттєпереробного заводу чи сортувальної лінії. Існує проблема відсутності чіткого механізму поводження з твердими побутовими відходами. Наразі нема жодних дій у напрямку позитивного вирішення ситуації, що склалася.

У зв'язку із цим, народні депутати України Василь Петьовка, Валерій Лунченко та Роберт Горват звернулися до голови Закарпатської ОДА у терміновому порядку скликати нараду, на яку запросити голів органів місцевого самоврядування, відповідальних представників відділів та управлінь, потенційних інвесторів та екологів знайти спільні шляхи вирішення вищезазначеної проблеми.

Також нардепи закликають голову ОДА у стислі терміни передбачити здійснення заходів для вирішення питання вивезення, утилізації та переробки ТПВ.

Раніше "Рубрика" розповідала, яка загроза зараз нависла над Свидовцем.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: