fbpx
Сьогодні
10:14 14 Сер 2019

Можливий опонент Трампа на майбутніх виборах у США назвав Україну пріоритетом у міжнародній політиці

Джозеф Байден

Джозеф Байден, один з найвідоміших політиків-демократів, колишній віце-президент США, озвучив чотири пункти своєї програми стосовно України, які він планує втілювати в разі обрання на посаду президента США.

Про це повідомляє "Голос Америки".

На цей момент у США триває передвиборча кампанія за крісло президента США. Самі ж вибори, як відомо, відбудуться у 2020 році.

Провідні партії США готуються до так званих "праймеріз", щоб визначити єдиного кандидата від своєї партії для участі у президентських перегонах. Якщо в Республіканській партії лише один політик поки заявив про свій намір змагатись з чинним президентом США Дональдом Трампом за номінацію від партії, то конкуренція за партійну номінацію серед представників Демократичної партії вже дуже інтенсивна. 24 кандидати виборюють право представити свою партію на виборах у 2020 році.

Серед претендентів є Джон Байден, котрий готовий поставити питання України у категорію пріоритетних для США. Його позиція щодо України відображена в 4 пунктах:

  • "Я зробив би Україну пріоритетом міжнародної політики. У військовій сфері, я надав би безпекову допомогу від США, включаючи зброю, щоб посилити здатність України захищатись. Я також би розширив успішне навчання збройних сил України, розпочате адміністрацією Обами-Байдена.
  • В економічній сфері я працював би над збільшенням західних прямих інвестицій і підтримував би енергетичну незалежність України від Росії, особливо якщо "Північний потік 2" буде побудовано цього року, що значно зашкодить доступу України до російського газу.
  • Я б забезпечив, щоб допомога США Україні надавалась лише за умови антикорупційних реформ, включаючи призначення справді незалежних антикорупційних прокурорів та судів.
  • Я підтримав би набагато потужнішу роль США поряд з Францією та Німеччиною в переговорах з Росією. Щоб дипломатія працювала, нам потрібний більший важіль стосовно Москви і це означає більш тісну співпрацю з європейськими партнерами та союзниками, щоб Росія сплачувала більшу ціну за війну, що триває в Україні. Наша стратегічна мета – підтримати еволюцію демократичної, єдиної, суверенної України і змусити Кремль платити ціну за постійні атаки на міжнародний порядок".

Раніше американські дослідники встановили, що президент США Дональд Трамп з 20 січня 2017 по 5 серпня 2019 року зробив 12 019 брехливих заяв чи таких, які вводили аудиторію в оману.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: