fbpx
Сьогодні
17:28 14 Сер 2019

Кабмін ліквідував Державну екологічну інспекцію

Кабінет міністрів України ухвалив рішення ліквідувати Державну екологічну інспекцію. Замість неї мають створити Державну природоохоронну службу.

Про це повідомляє прес-служба міністерства екології.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряджу, що відбулося 14 серпня 2019 року. Метою зазначеного рішення є покращення системи нагляду за екологічними правопорушеннями

«Точкові реагування на екологічні інциденти точно не ті методи, які дозволяють системно боротися з браконьєрами і недобросовісними екоінспекторами. Реформа цієї структури назріла давно, але вона не є такою простою як видається на перший погляд. Адже важливо не лише змінити назву, але у першу чергу залучити до роботи людей, які справді вболівають за довкілля та надати їм необхідне матеріально-технічне оснащення», — прокоментував рішення уряду міністр екології Остап Семерак.

Він зазначив, що ліквідація Державної екоінспекції відбувається відповідно до затвердженої стратегії. Крім цього, в межах цієї стратегії уряд розробив законопроєкт про Державну природоохоронну службу, однак парламент так і не встиг його розглянути.

«Загалом структурою новою Державної природоохоронної служби передбачено створення 10 міжрегіональних територіальних органів (Карпатського, Поліського, Придніпровського, Північно-Західного, Столичного, Причорноморського, Подільського, Центрального та Південно-Східного) та повну ліквідацію 23 територіальних підрозділів ДЕІ», — повідомляють у Мінприроди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: