fbpx
Сьогодні
20:12 14 Сер 2019

ГПУ не стала карати прокурора, який переслідував оточення Порошенка

Генеральна прокуратура не покарала свого співробітника Костянтина Кулика, який під час президентських виборів підготував підозри оточенню тодішнього президента Петра Порошенка.

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит "УП".

"За час роботи в Генеральній прокуратурі України Кулик К.Г. до дисциплінарної відповідальності не притягувався. Генеральною інспекцією службові розслідування за викладеними у Вашому запиті фактами не проводилися. Генеральним прокурором України Луценком Ю.В. 02.08.2019 винесено постанову про зміну групи прокурорів у кримінальному провадженні №12013220540000400 від 31.03.2013, якою Кулика К.Г. визначено старшим групи прокурорів у вказаному провадженні (йдеться про справу щодо розкрадань олігарха Сергія Курченка, в якій Кулик підготував підозри оточенню Порошенка – УП)", – йдеться у повідомленні.

Раніше у ГПУ стверджували, що підозри Кулика були складені наприкінці березня з порушенням закону і "Генеральна інспекція ГПУ проводить перевірку законності" дій прокурора. Крім того, у квітні Кулика вивели з групи прокурорів по справі Курченка.

Однак, як тепер зазначають у відомстві, службового розслідування щодо тих подій не було. У серпні генпрокурор Юрій Луценко знову призначив Кулика старшим у розслідуванні.

Нещодавно ГПУ все ж схвалила підозри екс-голові Нацбанка Валерії Гонтаревій та екс-заступнику Адміністрації президента Олексію Філатову. Водночас, серед "підозрюваних" у Кулика був також екс-голова Адміністрації президента Борис Ложкін.

"Українська правда" запитувала Генпрокуратура, чи перевірялись докази по Ложкіну і чи планується оголошувати йому підозру. Однак ГПУ послалась та таємницю слідства і не відповіла на питання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: