fbpx
Сьогодні
16:10 13 Сер 2019

Спалах кору в Києві став наймасштабнішим за всі роки Незалежності

За 6 місяців 2019 року в Києві на кір захворіло понад 5000 осіб, із яких майже 3000 – дорослі. Це у тричі більше, ніж за аналогічний період 2018 року.

Про цю тривожну тенденцію повідомляє директор Департаменту охорони здоров'я м. Києва Валентина Гінзбург, про що інформує сайт КМДА.

Близько 50% хворих потребували госпіталізації через тяжкий перебіг хвороби. Цього року від кору померло 2 дорослих, які не були щеплені та звернулися до лікарів запізно.

"Це не просто сумна статистика. Це реальна загроза, протистояти якій можна лише з позицій відповідального ставлення до імунопрофілактики. Причому, йдеться про особисту, персональну відповідальність кожного. Сьогодні вже нічого, крім щеплень, не убезпечить Київ від спалахів та епідемій вакцинокерованих інфекційних хвороб", – наголосила Валентина Гінзбург.

Директор Департаменту зазначила, що ситуація, у якій опинилась столиця та в цілому Україна – результат втрати колективного імунітету.

"Просто кілька цифр, які вражають. У 2015 році в Києві на кір хворіло 5 осіб. У 2016 – 3. У 2017 – 87. У 2018 – 3045. А за півроку 2019 – понад 5000!" – розказала Валентина Гінзбург.

Вона повідомила, що, за висновками фахівців, планові щеплення в попередні роки не отримала досить велика кількість дітей віком до 5 років та від 7 до 14 років. У зв'язку із цим очікується новий спалах кору із початком навчального року.

Валентина Гінзбург запевнила, що сьогодні у столиці створено всі умови, щоб у зручний час без черг, абсолютно безкоштовно зробити щеплення.

"Я стверджую, що батьки, які не хочуть щеплювати дитину, та дорослі, які мають показання та нехтують імунопрофілактикою, – наражають власних дітей, себе та всіх навколо на небезпеку. Ще раз – троє хворих на кір у 2016 році та 5000 за шість місяців 2019 – це результат антивакцинальних кампаній та недбалого ставлення до здоров'я свого та своїх дітей! Відкидайте сумніви. Йдіть до лікаря просто сьогодні. Щеплюйтесь, щоб залишатися живими та здоровими!" – закликала Валентина Гінзбург.

Раніше Супрун сказала, що РНБО ігнорує прохання МОЗ провести засідання з питань вакцинації населення.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: