fbpx
Сьогодні
12:39 13 Сер 2019

На Херсонщині почали будівництво однієї з найпотужніших вітряних електростанцій України

На Херсонщині стартувало будівництво вітроелектростанції, яка забезпечуватиме енергетичну безпеку прикордонного з Кримом Каланчацького району.

Про це повідомляють Ukraine News.

До Скадовського морського порту прибуло перше судно, яке доставило партію обладнання для будівництва нової вітроелектростанції Vindkraft Group у Херсонській області.

"Перший корабель із лопатями прибув до порту Скадовськ. Цей порт крім крабів нічого не приймав 4 довгих роки. І ось знову він у роботі, завдяки нашій компанії і зусиллям багатьох людей на державній службі, які зрозуміли, що так, як було, тривати не може", — стверджує директор із безпеки, зв'язків з громадськістю та державними органами ТОВ "Віндкрафт Україна" Юрій Стельмашенко.

Доставку першої партії обладнання ВЕС здійснило судно Oceanic (прапор — Нідерланди).

Як уточнили в прес-службі ДП "Адміністрація морських портів України", судно доставило до Скадовська 15 лопатей, кожна з яких має довжину майже як 25-поверховий будинок (74 метри) і важить 17 тонн. Крім лопатей на судні до Скадовська прибули ще 90 тонн інших комплектуючих. Для безпечного розвантаження і транспортування великогабаритного вантажу в порту і місті були проведені роботи з підготовки автодоріг і габаритів для проїзду спеціальних причепів довжиною 80 метрів.

Очікується, що вітроелектростанція "Мирненська" стане однією з найпотужніших електростанцій в Україні і забезпечуватиме енергетичну безпеку прикордонного Каланчацького району, який раніше отримував електроенергію з розташованої в окупованому Криму підстанції "Титан". Після підриву опори лінії електропередач "Каховка-Титан" Каланчацький район залишився без світла і обленерго спішно побудувало біля села Каїрка підстанцію, яка поки що рятує ситуацію.

Нагадаємо, "зелені" електростанції України за пів року збільшили обсяги виробництва на 93,4%.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: