fbpx
Сьогодні
10:50 13 Сер 2019

Кравченко перейняв повноваження командувача ООС

Головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак представив особовому складу нового командувача Об'єднаних сил Володимира Кравченка.

Про це повідомили у прес-службі штабу ООС.

Він також повідомив, що Указом Президента України № 578 від 5 серпня 2019 генерал-лейтенанта Сирського Олександра Станіславовича призначено Командувачем Сухопутних військ Збройних Сил України.

"Головнокомандувач Збройних Сил України висловив переконання в тому, що особовий склад Об'єднаних сил на чолі із генерал-лейтенантом Володимиром Кравченком надалі продовжить виконувати на високому рівні найважливіше із завдань, яке стоїть сьогодні перед Збройними Силами України та загалом, державою", – повідомляють у прес-службі.

Довідка

З доступної інформації відомо, що до призначення командувачем ООС Володимир Кравченко командував військами оперативного командування "Північ" Сухопутних військ Збройних сил України. На цю посаду його призначили у 2017 році. До цього він був заступником начальника штабу ОК "Північ".

Волонтер Роман Доник на своїй сторінці в Фейсбуці написав, що на початку бойових дій на Донбасі Кравченко командував сектором А, а пізніше – оперативно-тактичним угрупованням.

У грудні 2014 року указом екс-президента України Петра Порошенка Володимиру Кравченку присвоїли звання генерал-майора, а в 2018 році – генерал-лейтенанта.

Володимир Кравченко захоплюється історією. Так, під егідою генерал-лейтенанта в кінці червня відзначалася річниця Конотопської битви (1659 рік), коли козаки гетьмана Івана Виговського розбили московське військо.

Нагадаємо, 5 серпня ​​Зеленський призначив Кравченка новим командувачем ООС.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: