fbpx
Сьогодні
16:53 12 Сер 2019

У СБУ розроблять антирейдерську систему

В Україні планують створити систему, яка буде попереджати громадян про те, що їхній бізнес чи нерухомість переходять комусь іншому.

Про це повідомив співзасновник Monobank Дмитро Дубілет, який став радником тимчасового виконувача обов'язків глави СБУ Івана Баканова.

За його словами, цю реформу можна поділити на три частини. Спочатку планують надати громадянам можливість безкоштовно підписуватися на сповіщення про те, що їхня нерухомість чи бізнес змінює власника.

"Наразі подібний сервіс є, але він а) платний; б) стосується тільки нерухомості, і то не всієї. Наша мета – зробити сервіс безкоштовним, що буде охоплювати всі типи майна і буде доступний через різних провайдерів", – зазначив Дмитро Дубілет.

Далі планують навчитися повідомляти громадян про захоплення майна, навіть якщо вони не підписані на сервіс.

За словами радника в. о. глави СБУ, складність полягає в тому, що в Україні немає "нормального реєстру з контактною інформацією громадян". Тому планується інтегруватися з бюро кредитних історій, які мають контактні дані більшості громадян.

Далі планують надсилати громадянам повідомлення не тільки про завершені угоди, а й про ті, що готуються.

"Якщо вашу квартиру чи бізнес уже "віджали", то процес повернення може бути довгим і виснажливим. Ми повинні зробити так, щоб ви отримали повідомлення про реєстраційні дії ще на етапі підготовки", – зазначив Дмитро Дубілет.

Також він додав, що громадянам потрібно дати можливість загальмувати таку угоду. Наприклад, через спрощення процедур подання скарг в антирейдерську комісію при Мін'юсті.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: