fbpx
Сьогодні
17:07 12 Сер 2019

У "Голосі" прокоментували низький відсоток на виборах в Раду та пояснили свої помилки

У партії "Голос" пояснюють, чому їм вдалося взяти на парламентських виборах лише трохи більше 5% голосів.

Про це пише Українська правда.

Зокрема, в першу чергу в партії говорять, що проблема в стислих термінах на підготовку. Автоматично до часових перешкод додалася і низька явка в літній період.

Крім того, в партії зізнаються, що у них були серйозні проблеми з розвитком регіональних осередків, які забезпечували контроль за ходом голосування на місцях.

Третім великим прорахунком в Голосі називають тактичні помилки в комунікаціях.Подекуди на місцях виникали непорозуміння між партійними штабами і штабами мажоритарників, які не могли поділити між собою повноваження по агітації або контролю підрахунку голосів.

"Ми хотіли донести виборцю багато меседжів в короткий термін … Ми встигли пояснити, чим відрізняємося від старих політиків. Але нам не вистачило часу, щоб розповісти, що ми експертно та патріотично відрізняємося від Слуги народу. Ці меседжі ми залишили на кінець кампанії. І саме це була величезна помилка. Ми їх погано розкрили, і люди їх не зрозуміли", – відзначило джерело в партії.

Також серед проблем називається той факт, що лідер партії Святослав Вакарчук, незважаючи на те, що минулого літа його особистий рейтинг був вищим, ніж у Володимира Зеленського, до останнього не давав чіткої відповіді на питання про політичні амбіції.

В результаті вже на старті частина його потенційних виборців перейшла до Зеленського та його партії.

Під кінець виборчої кампанії "Голос" зробив ще одну важливу помилку. До голосування вони почали відкрито визнавати, що готові вступити в коаліцію з "Слугою народу".

Тим самим політсила своїми руками віддали частину голосів партії Зеленського.

Замість того, щоб боротися за електорат партії Зеленського на Західній Україні і в центрі, в "Голосі" уникали зайвої критики і конфліктів зі "Слугою народу". Замість цього вони конкурували з партією "Європейська солідарність", у якій і без них був обмежений потенціал.

На Сході партія Вакарчука взагалі майже не боролася за симпатії виборців, залишивши ці регіони Слугу народу і ОПЗЖ.

Перед виборами глава штабу партії Голос Юлія Клименко заявляла, що потенціал політсили – це мінімум 10%, максимум 24% підтримки.

Нагадаємо, що партія "Слуга народу" не веде переговорів із партією "Голос" щодо створення коаліції у Верховній Раді IX скликання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: