fbpx
Сьогодні
17:55 12 Сер 2019

"АрселорМіттал" зазнає фінансових втрат

Собівартість продукції, яку виготовляє компанія «АрселорМіттал Кривий Ріг» зросла на 20% після запровадження нового ринку електроенергії.

Через це компанія зазнає втрат, пов'язаних зі зниженням конкурентоспроможності своїх товарів, повідомляє прес-служба «АрселорМіттал»

Там зазначають, що від початку липня 2019 року, коли в Україні запровадили нову модель ринку електроенергії, витрати компанії на електрику зросли на 20%. Електроенергія є однією з найбільших складових металургійного підприємства, тому збільшення вартості на неї автоматично призведе до зростання собівартості та падіння прибутків.

«Подорожчання кіловат-години призведе до подальшого зростання витрат. Адже ціни на електроенергію зросли не лише для нас, але й для багатьох наших постачальників послуг, сировини та різної продукції. За деякий час ми чекаємо на хвилю кумулятивного ефекту через збільшені витрати на електроенергію — постачальники підвищать вартість своїх послуг і товарів, що також негативно позначиться на собівартості нашої продукції», — повідомив начальник управління закупівлі сировини «АрселорМіттал» Олег Айко.

В «АрселорМіттал» закликають державу вжити заходів, аби спинити подорожчання електроенергії для національних промислових компаній. Зокрема там просять привести вартість електроенергії для промисловості в Україні з вартістю у Європі.

«Сьогодні європейські металурги платять за електроенергію на 25% менше, ніж українські, — і це погіршує конкурентоспроможність наших виробників на світових ринках», — додав Айко.

Раніше повідомлялося, що СБУ відкрила справу проти "АрселорМіттал" за статтею "Екоцид".

Нагадаємо, Зеленський звинуватив АрселорМіттал у зростанні онкозахворювань у рідному місті.

Також Зеленський запропонував перенести Мінекології в Кривий Ріг.

Пізніше СБУ заморозила проект "АрселорМіттал" на $150 млн.

Дивіться фільм "Рубрики" Кривий Ріг: місто в заводському диму і люди, яким набридло задихатися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: