fbpx
Сьогодні
21:07 11 Сер 2019

На Луганщині судитимуть чоловіка, який викинув собаку з вікна

Вперше на Луганщині судитимуть чоловіка за те, що він жорстоко розправився з собакою.

Обвинувальний акт у справі про жорстоке поводження з тваринами вже направили до суду, повідомили в прес-службі поліції області.

30 червня 37-річний мешканець Сєвєродонецька побив та скинув з другого поверху безпородну собаку Діну, яку прихистив кількома днями раніше.

Волонтери та ветеринари намагалися врятувати тварину, але отримані травми виявилися несумісні з життям. Собаку приспали, аби позбавити від передсмертних страждань.

За цим фактом поліція порушила справу. Шкуродеру загрожує арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, в Україні вже рік діє закон №5119-1 про посилення кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами.

Відповідно до нього, побої і знущання над тваринами, в залежності від тяжкості злочину, тягнуть за собою штраф від 3400 до 8500 грн або адмінарешт до 15 діб з конфіскацією тварини в разі потреби. Крім того, за статтею Кримінального кодексу, винуватцю в залежності від наслідків (загибель тварини) та тяжкості злочину загрожує позбавлення волі від шести місяців до 8 років.

Тим не менш, сьогодні випадки правового покарання живодерів можна перерахувати на пальцях. Перший такий випадок з реальним терміном позбавлення волі відбувся лише влітку 2018 року на Івано-Франківщині. Долинський районний суд визнав 24-річного чоловіка винним  у вбивстві собак і призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років. А з нещодавнього – в Одесі суд ухвалив рішення заарештувати на 60 днів чоловіка, який знущався над бездомними кошенятами. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: