fbpx
Сьогодні
15:55 10 Сер 2019

Знай наших: українські школярі отримали 4 медалі на Міжнародній олімпіаді з інформатики

Фото: ain.ua

У Баку 8 серпня завершилася конкурсна програма 31-ї Міжнародної олімпіади з інформатики (IOI). Українська команда, що складається з учнів кременчуцького ліцею «Політ», завоювала 4 медалі.

  • Назарій Деньга – 11 клас – золото;
  • Софія Мельник – 10 клас – срібло;
  • Андрій Куц – 11 клас – срібло;
  • Максим Зуб – 10 клас – бронза.

Тренером команди є заслужений учитель України Валентин Мельник. Щоб пробитися на IOI, колектив спочатку пройшов відбір на національному рівні, передає повідомляє Аin.ua.

Сама олімпіада триває два дні – щодня учасники вирішують три алгоритмічні завдання за п'ять годин. Забороняється використовувати навчальну літературу або спілкуватися між собою. Зазвичай, завдання полягають в написанні програм на C, C +++. Pascal.

За підсумками тестів, бали кожного учасника підсумовуються, будується загальний рейтинг. Медалями нагороджують не більше половини учасників, розподіл «золото: срібло: бронза: без медалі» приблизно дорівнює співвідношенню 1: 2: 3: 6.

Цьогоріч для отримання золота, потрібно було потрапити в топ-28 списку. Кількість учасників залежить від кількості країн – на кожну можна заявити по 4 претенденти. Минулого року українська команда взяла ідентичний набір медалей: золото, два срібла і бронзу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: