fbpx
Сьогодні
14:18 10 Сер 2019

У Львові планують облаштувати умови для купання безпритульних

У Львові розглядають варіанти для надання людям без певного місця проживання і, як правило, коштів можливості для відвідування лазні. Це важливо не тільки для учасників процесу, але і львів'ян, які бачать поруч з собою занепалих людей, яким не завжди можна допомогти – багато хто з них свідомо обрали такий життєвий шлях. Але для певної їх частини можливість помитися може стати першим кроком до нормального життя в суспільстві – оточуючі не будуть їх сприймати вигнанцями і гидливо відвертатися.

Міський голова Андрій Садовий дав доручення департаменту гуманітарної політики і, зокрема, управлінню соціального захисту – облаштувати умови для щотижневого купання безпритульних у Львові, повідомляє Рубрика з посиланням на прес-службу Львівської міської ради.

"На вулицях міста є така дещо нетипова ситуація, коли на лавках, особливо вранці, відпочивають люди, які не мають де мешкати. У нас є Центр на Кирилівській, і там ночує дуже багато людей. Але є й такі, які послугами Центру не користуються, і де вони ночують — невідомо. Та їхній зовнішній вигляд дещо відлякує львів'ян.

Тому я б хотів, щоб ви продумали можливість для цих людей регулярно — хоча б раз чи 2 рази на тиждень — відвідувати баню чи інші заклади, де вони могли б помитися, щоб бездомні були в адекватному вигляді. Можливо, хтось із приватного сектору долучиться", — зазначив міський голова.

Як пояснила заступниця мера з гуманітарних питань Галина Слічна, таку можливість департамент вже розглядає та напрацьовує відповідні управлінські рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: